Als u medicijnen nodig heeft, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschrijven.Uw voorgeschreven geneesmiddelen kunnen, indien voorradig, direct meegegeven worden. Indien ze niet voorradig zijn zullen ze worden besteld. De assistente geeft aan wanneer het medicijn opgehaald kan worden.

In veel gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening heeft. Als uw medicijnen op zijn, kunt u de receptenlijn inspreken ( optie 2 in het telefoonmenu ) voor een herhalingsrecept. Zij legt het verzoek voor aan de huisarts die vervolgens het recept uitschrijft. 

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten heeft of over wil stappen op een ander medicijn. In dit geval dient u altijd te overleggen met uw huisarts. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente.

De groothandel komt maar 2 maal per week, voor het afhalen gelden de volgende regels:

Medicatie op vrijdag of maandag besteld: kan vanaf dinsdag 15.00 uur opgehaald worden. 

Medicatie besteld op dinsdag / woensdag of donderdag: kan vanaf vrijdag 15.00 uur opgehaald worden.

Dit zijn vanaf dagen, de medicatie ligt vanaf dan klaar voor u. Uiteraard kunt u op een latere dag de medicatie ook komen halen!

Let op!: op donderdag is de apotheek geopend vanaf 9.00 uur.

Bent u moeilijk ter been of ouder dan 75 jaar en is het niet mogelijk om de medicatie zelf op te halen of op te laten halen, neem dan contact op met de assistente. De medicatie kan dan eventueel bij u thuisbezorgd worden op de donderdagochtend.

Wij moeten ons bij het aanschrijven van medicatie houden aan het preferentiebeleid van uw zorgverzekeraar. Vaak levert dit vragen op. Bij het tabblad NIEUWS op deze website vindt u een extra uitleg hierover.

 

 

 

 

 

 

 

Breadcrumbs

Terug naar boven