Als u medicijnen nodig heeft, zal de huisarts op het spreekuur altijd het eerste recept uitschrijven.Uw voorgeschreven geneesmiddelen kunnen, indien voorradig, direct meegegeven worden. Indien ze niet voorradig zijn zullen ze worden besteld. De assistente geeft aan wanneer het medicijn opgehaald kan worden.

In veel gevallen zult u hetzelfde medicijn voor een langere periode gebruiken. Bijvoorbeeld als u de pil gebruikt of een chronische aandoening heeft. Als uw medicijnen op zijn, kunt u de receptenlijn inspreken ( optie 2 in het telefoonmenu ) voor een herhalingsrecept. Zij legt het verzoek voor aan de huisarts die vervolgens het recept uitschrijft. 

Een recept is geen herhalingsrecept als u andere klachten heeft of over wil stappen op een ander medicijn. In dit geval dient u altijd te overleggen met uw huisarts. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente.

De groothandel komt maar 2 maal per week, voor het afhalen gelden de volgende regels:

Medicatie besteld op zaterdag, zondagmaandagdinsdag of woensdag: kan vanaf vrijdag na 15.00 uur opgehaald worden.

Medicatie op donderdag of vrijdag besteld: kan vanaf dinsdag na 15.00 uur opgehaald worden.

Dit zijn vanaf dagen, de medicatie ligt vanaf dan klaar voor u. Uiteraard kunt u op een latere dag de medicatie ook komen halen!

Bent u moeilijk ter been of ouder dan 75 jaar en is het niet mogelijk om de medicatie zelf op te halen of op te laten halen, neem dan contact op met de assistente. De medicatie kan dan eventueel bij u thuisbezorgd worden op de donderdagochtend.

Wij moeten ons bij het aanschrijven van medicatie houden aan het preferentiebeleid van uw zorgverzekeraar. Vaak levert dit vragen op. Bij het tabblad NIEUWS op deze website vindt u een extra uitleg hierover.

U kunt uw medicijnen nu ook ophalen via onze medicijnen afhaalautomaat

De automaat is veilig, eenvoudig en 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar, dus ook buiten de openingstijden van de apotheek.

U bepaalt zelf het gewenste moment van afhalen (wel binnen 72 uur na ontvangst van de afhaalcode), zonder dat u daarvoor moet wachten in de apotheek.

Onze assistentes zullen actief vragen of u gebruik wilt maken van de afhaalautomaat, u heeft hiervoor een mobiel telefoonnummer nodig.

U kunt uiteraard ook zelf aangeven aan de assistente dat u gebruikt wilt maken van de afhaalautomaat.

Voor medicijnen waarvoor u zelf moet betalen, kunt u gebruik maken van de pinautomaat die in de afhaalautomaat zit.

Zie voor meer informatie bij het tabblad "nieuws" op deze website. 

 

 

 

 

 

Wij werken in de apotheek met de herhaalservice.

Indien u meerdere medicijnen gebruikt, vragen wij u deze eenmalig te tellen. De eerste keer zullen we zorgen dat alle medicatie gelijk loopt. Hierna herhalen wij voor u de medicatie aan de hand van de einddatum. Ongeveer 10 tot 14 dagen voordat uw medicijnen op zijn, krijgt u van ons bericht wanneer de medicijnen voor u klaarliggen.

Dit is alleen mogelijk bij medicatie met een vast gebruik, uitgesloten zijn bijv. bloedverdunners van de trombosedienst, zalven/cremes. Aangezien niet duidelijk is hoeveel er gebruikt wordt. 

U hoeft voor alle medicatie in de herhaalservice niet meer te bellen voor een herhaalrecept. 

Vraag het aan de apothekersassistente: zij kan u hier alles over vertellen!

 

Wij bieden in de apotheek als extra service medicijnrollen.

Medicijnrollen bestaan uit een rij aan elkaar zittende zakjes met pillen en tabletten in de goede samenstelling en dosering. U pakt of scheurt een zakje af op het moment van innemen. Medicijnrollen heten ook wel Baxterrollen.

Gebruikt u meerdere medicijnen en heeft u belangstelling voor een medicijnrol, neem dan contact op met de apothekersassistente.

Breadcrumbs

Terug naar boven